fbpx
Усі громадяни України до 2020 року повинні жити в умовах децентралізації

За заявою Прем’єр-Міністра Володимира Гройсмана до початку 2020 р. усі 100% мешканців країни повинні проживати в умовах децентралізації.
Сьогодні тільки 68% населення мешкає в об’єднаних територіальних громадах та містах обласного значення, в умовах реформи децентралізації. Такі умови забезпечують більші місцеві бюджети та більші можливості. Саме тому, головне завдання уряду, щоб всі громадяни країни жили в таких умовах – до 2020 р. покрити реформою всю державу з усіма можливостями використання її переваг.

Голова Уряду нагадав, що як і обіцялося, в період реформування Уряд передав об’єднаним територіальним громадам 1,4 млн гектарів державної землі для сільськогосподарських цілей поза межами населених пунктів.

За період 2014-2018 рр., в наслідок бюджетної децентралізації, загальний фонд місцевих бюджетів виріс в 3,3 рази. В місцевих бюджетах є гроші, щоб проводити ремонти, планувати будівництво тощо. Голова Уряду зазначає, що дуже суттєвим є те, як місцева влада використовує можливості, створені державою. Необхідно, щоб місцеві урядовці розуміли як краще розвивати територію, щоб радилися з людьми, щоб не залишали свої території недоглянутими.

Володимир Гройсман нагадав, що в минулому році на розвиток територій з держбюджету було виділено 37 млрд грн. В цілому за минулий рік в регіонах було реалізовано 5281 проект з метою розвитку територій. Реалізація цих проектів була здійснена за кошти держави.