fbpx
Як не заблукати у лабіринті місцевого бюджету

Фахівці проекту LOGICA «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» розробили путівник «Як не заблукати у лабіринті місцевого бюджету» для громадськості та журналістів. Проект LOGICA реалізується в Україні за підтримки Європейського союзу.

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПУТІВНИКОМ

У Посібнику мова іде про: 

  • бюджетний процес, етапи і терміни його проходження;
  • учасників цього процесу та їх функції, а також можливість участі громадськості в бюджетному процесі;
  • бюджетні документи, їх зміст;
  • публічність та прозорість інформації про місцевий бюджет.

Експерт з питань управління державними фінансами та місцевого бюджетування проекту LOGICA Галина Маркович розповідає, що сьогодні громадськість має все більше бажання брати участь у бюджетному процесі. Таке прагнення пояснюється тим, що жителі хочуть розуміти куди витрачаються сплачені ними податки і наскільки ефективно.

Кому буде корисним путівник «Як не заблукати у лабіринті місцевого бюджету»? Знадобиться посібник всім, хто хоче краще зрозуміти бюджетний процес, процедури прийняття рішень щодо розподілу фінансових ресурсів, а також прагне долучитись до співпраці з місцевою владою задля сприяння підвищення публічності і прозорості у використанні бюджетних коштів. Це зокрема – журналісти, представники громадських рад, організацій і об’єднань, органи самоорганізації населення, інші активні представники громадськості.