fbpx
Про Порядок зарахування частини акцизу з пального до місцевих бюджетів у 2019 році

Як розподілятимуться частки акцизного податку з пального і порядок його зарахування до місцевих бюджетів затверджено Постановою Уряду №259 від 27 березня 2019 р.

Переглянути Постанову та Порядок

В першій половині 2019 р. до місцевих бюджетів зараховуватимуться частки акцизу з пального, розраховані відповідно до об’ємів проданого у роздріб пального на конкретній території в другій половині 2018 р.

Розподілення частин акцизного податку з пального між бюджетами місцевого самоврядування в 2019 році здійснюватиметься Державною казначейською службою. Частка акцизного податку з пального, яка розподілятиметься між місцевими бюджетами – 13,44%. Розподіл Казначейством здійснюватиметься щодня у день надходження згідно формулі прописаній у пункті 2 Порядку і часток зазначених в додатку.

Вважається, що втілення цієї постанови Уряду підтримає належне фінансове забезпечення місцевих бюджетів у 2019 р. Крім того, ймовірно, вдосконалення схеми зачислення акцизу з пального до місцевих бюджетів підвищить зацікавленість органів місцевого самоврядування в його нарощенні.

Надходження акцизного податку з пального до бюджетів місцевого самоврядування будуть спрямовуватися на фінансове забезпечення робіт з ремонту та утримання доріг.

Джерело: Урядовий портал