fbpx
Досвід застосування програмного комплексу LoGo Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області

Пріоритетним напрямком державної політики є забезпечення якісного та ґрунтовного розвитку регіонів як важливих складових економіки країни. Для нашої країни важливо сформувати дійсно сильне та високоефективне місцеве самоврядування, що могло б ефективно вирішувати проблеми місцевого значення для забезпечення покращення умов життя населення.

В умовах інформатизації суспільства та впровадження електронного урядування важливим є створення якісного і результативного інформаційного середовища на місцях. Для цього необхідними є високопродуктивні технічні і програмні засоби зберігання, аналізу та передачі інформації. З метою сприяння розвитку інформаційного середовища було розроблено програмний комплекс LoGo (Local Governance), направлений на підвищення якості інформаційної підтримки органів місцевого самоврядування. LoGo забезпечує повноцінний облік та контроль, аналіз даних місцевих рад та об’єднаних територіальних громад, спрощує роботу працівникам, процес надання адміністративних послуг населенню, і що важливо – забезпечує збільшення надходжень в місцеві бюджети.

Своїми враженнями від використання програмного комплексу LoGo з нами поділилися Гнідинська сільська рада Бориспільського району Київської області.

Гнідинська сільрада – один з перших органів місцевого самоврядування, який почав використовувати програмний комплекс LoGo в своїй діяльності. Починаючи з 2017 року працівники ради активно користуються всіма можливостями програм LoGo і на сьогодні можуть похвалитися позитивними результатами впровадження програмного забезпечення.

Спонукали Гнідинську сільраду розглянути наше програмне забезпечення для своєї діяльності певні труднощі в роботі, більшість з яких типові для українських органів місцевого самоврядування. Зокрема, відсутність єдиного інформаційного простору і зберігання тих чи інших даних в паперовому форматі, що в свою чергу ускладнює процеси взаємодії з іншими інстанціями, контролю за наданням адміністративних послуг, збирання статистичних даних і надання аналітичної звітності тощо.

Впровадження програмного комплексу LoGo Гнідинською сільською радою дало можливість повністю автоматизувати всі ділові процеси територіальної громади. Автоматизація процесів сприяла низці позитивних результатів, а саме:

  • значно виросли надходження до місцевого бюджету. З початку використання LoGo вдалося збільшити базу платників податків, що і призвело до позитивних змін в бюджеті;
  • підвищилась ефективність роботи працівників ради. Програмний комплекс LoGo сприяє скороченню рутинної ручної роботи, наприклад зникає потреба вести паперові книги погосподарського обліку. В результаті, працівники можуть більш ефективно планувати свій робочий час;
  • оптимізувалися процеси надання адміністративних послуг;
  • спростилися процеси взаємодії з Єдиним державним демографічним реєстром та Центральною виборчою комісією.

З програмним комплексом LoGo орган місцевого самоврядування отримує ефективний засіб обліку даних – як громадян, що входять територіальну громаду, та їх домашніх господарств, так і земельних ділянок та нерухомості. Використовуючи засоби аналітики програмного комплексу можна визначати проблемні ділянки і усунути їх, вживши потрібних заходів, знайти резерви в місцевому бюджеті і в цілому покращити умови життя населення об’єднаної територіальної громади.